Vjenčanja na otvorenom

Zadnjih godina vjenčanja na otvorenom želje su brojnih mladenaca. Dolaskom toplijih dana mnogi mladenci zamišljaju svoje vjenčanje u ambijentu okruženi zelenilom mediteranskih parkova, ispod zvijezdanog neba uz šum mora i dašak osvježavajućeg maestrala.

Planiranje vjenčanja veliko je veselje, ali i obaveza, a vjenčanje na otvorenom iziskuje dodatni angažman. Svi žele da njihovo vjenčanje bude jedinstveno, originalno i besprijekorno organizirano pa se najčešće za ovakva vjenčanja koriste organizatori.

Najbolja vjenčanja na otvorenom događaju se u vilama, stancijama ili na terasama uz more. To su prelijepa mjesta za posebna vjenčanja, vjenčanja iz snova. Svojom arhitekturom i uređenjem u kombinaciji s raskošnim cvjetnim dekoracijama uz prigušenu svjetlost i puno svijeća ugođaj će učiniti čarobnim. Pa srećom, takav san – san ljetne noći – nije neostvariv.

Kako bi vjenčanje bilo ugodno, a mladenci opušteni, pri planiranju vjenčanja na otvorenom i odabiru mjesta savjetujemo da razmisle o nekoliko važnih stvari. Jedna od preporuka je da se odabere mjesto na kojem će, ako je moguće, biti sami kako, primjerice, glazba ne bi smetala ostalim mještanima. A ako to nije moguće, preporučujemo da razmisle o organizaciji poslijepodnevnog vjenčanja koje će potrajati do pola noći, što postaje sve više popularno i zbog načina života.

Za uspješnost svadbene svečanosti i izbjegavanja stresa važno je razmišljati i o alternativi u slučaju lošeg vremena koje je uvijek moguće i u toplim ljetnim danima. Ukoliko nema alternativnih opcija svakako treba uzeti šator, pri čemu je važno uzeti u obzir da je vrt ili okolni prostor dovoljno velik za postavljanje šatora. Danas se i kod nas postavljaju raskošni šatori kakve gledamo u romantičnim filmovima. Kako postavljanje takvih šatora znatno poskupljuje troškove vjenčanja, često je to razlog odustajanja od vjenčanja na otvorenom. To ne treba obeshrabriti mladence jer vjenčanja se mogu organizirati uz bazene ili terase hotela pri čemu uvijek postoji alternativa lošem vremenu. 

 Uz razmišljanje vezanim za ovu temu važno je spomenuti vjenčanja na plažama, a koja preporučujemo za vjenčanja gdje su većina uzvanika mladi ljudi kojima ni koja kap kiše neće pokvariti raspoloženje. Naravno, ipak treba postojati lagana tenda ili veliki suncobrani.

Vjenčanja na otvorenom posebno su lijepe svečanosti. Nastaju iz sanjarenja i želja mladenaca, a kroz dobru suradnju s timom planera se ostvaruju. Sretna lica koja plešu svoj prvi ples pod zvjezdanim nebom, zaogrnuti mirisom borova i emocijama prisutnih uzvanika, potvrda su da su snovi mogući.

Neka od vjenčanja na otvorenom
Vjenčanje na plažama

Vjenčanje na plažama

Posebno zanimljiva su vjenčanja na plažama. Preporučamo ih za vjenčanja gdje su većina uzvanika mladi ljudi. Izbor plaže kao destinacije za vjenčanje idealan je za ležerna vjenčanja. Ali takav izbor zahtjeva posebnu pripremu i dobru organizaciju! Kako bi…

Trsatska Gradina

Trsatska Gradina

Trsatska Gradina kao svjedok burne prošlosti izdiže se iznad Rijeke. S njenih kamenih bedema pruža se impozantan pogled na grad i čitavi Kvarner. Trsatska gradina je jedna od najstarijih utvrda u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana ranosrednjovjekovna obilježja….

Vjenčanje u vili u Crikvenici

Vjenčanje u vili u Crikvenici

Ljeto je naše najdraže godišnje doba za vjenčanja uz more. Najljepša  su u vrtovima vila. Maja i Gerhard željeli su intimnu cremoniju i večeru za najuži krug prijatelja i rođaka. Zato su odlučili da svoje vjenčanje proslave u vrtu svoje vile. Aperitiv…

Boho vjenčanje u vili

Boho vjenčanje u vili

Svi znamo koliko je mladencima važan njihov dan vjenčanja. Očekuju da sve bude prekrasno i savršeno od vjenčane haljine, cvijeća, do mjesta prijema i svečanosti. Milijun detalja moraju isplanirati. A ako se k tome odluče za destinacijsko vjenčanje, bez dobrog planera…

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
7 Seas by Matija Bogdan

7 Seas by Matija Bogdan

Otok Krk je zaista jedan od dragulja na Jadranu. Poznat po svojoj raznovrsnoj ponudi koja privlači posjetitelje iz različitih dijelova svijeta, nudi prekrasne prirodne staze i dugačke šetnice, može se pohvaliti brojnim predivnim plažama, skrivenim uvalama i kristalno...