Eudaimonia vjenčanje na opatijskoj rivijeri

Bajkovito vjenčanje na opatijskoj rivijeri uz ceremoniju vina ljubavi

Te nedjelje kiša je padala od jutra, ali Ines i Damir bili su ustrajni u ideji da se obred vjenčanja, kao i svadbena večera, održe na otvorenome, u prekrasnom vrtu tik uz šetnicu lungomare, s pogledom na planinu, otoke i beskrajno plavetnilo. Želja je očito bila dovoljno jaka, jer je kiša doista prestala padati u pravo vrijeme kako bi sjenicu uz more stigli urediti za ceremoniju, prekrasan vrt vile za doček gostiju, a na terasi postaviti svečani stol za večeru. Terasa i vrt u mediteranskom stilu zablistali su cvjetnim dekoracijama od bijelih hortenzija i eukaliptusa, a zlatni tonovi bili su lajtmotiv cijeloga vjenčanja.

Obred vjenčanja održao se u hladovini vrtne sjenice s pogledom na more i zasigurno je bio najposebniji obred vjenčanja. Želeći ceremoniju vjenčanja učiniti jedinstvenom, emotivnom i drukčijom od svega viđenog, osmislili su ceremoniju vina ljubavi. Uz veoma emotivan i personaliziran govor osobe koja je vodila obred, zajednički su otvorili i iz iste čaše ispili vino, simbolizirajući ujedinjavanje njihovih duša u jednu, a potom su magnum bocu Cabernet Sauvignona iz 2017. pohranili u personaliziranu drvenu kutiju, zajedno s pismima koja su napisali jedno drugome te pismima koja su im napisali kumovi. Kutiju su zapečatili čekićem i čavlićima, uz obećanje da će vino otvoriti za sedam godina. Kaže se da je sedma godina kobna pa će ih ispijanje tog vina i čitanje pisama s dana vjenčanja podsjetiti da je njihova ljubav baš kao i to vino – s godinama drukčija, ali i bolja, sve kompleksnija, bogatija, dublja.

Željeli su  da svi gosti sjede za istim stolom, kao simbol zajedništva i spajanja. Svadbenu večeru od pet sljedova sljubili su s odgovarajućim vinima, koje je Ines pažljivo izabrala za svako jelo, kako bi gosti iskusili nezaboravno gastronomsko iskustvo. Užitak vrhunske večere i fantastičnih vina dodatno je naglašen glazbenom podlogom gudačkog kvarteta koji je izvodio talijanske skladbe iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća te romantičnim izvedbama Marka Tolje.

Iznimno nas raduje što su uspjeli u svom naumu da imaju jedinstveno i drukčije vjenčanje iz snova, a posebice to što su njihovi uzvanici, beskrajno uživali u svakom trenutku ove mediteranske bajke  s vinskom notom.  Vjerujemo da će  njihovo vjenčanje i ceremonija vina ljubavi inspirirati i brojne druge mladence koji svoju ljubavnu priču žele ispričati na poseban način.

Fotografije: La Vie

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Villa Ariston

Villa Ariston

Ova prekrasna vila okružena bajkovito lijepim vrtom, koji se pruža sve do mora, jedan je od najšarmantnijih hotela opatijske rivijere. Izgrađena krajem 19 stoljeća i rekonstruirana klasičnim stilom bečkog arhitekta Carla Seidla. Tokom svoje bogate povijesti, poželjela...