Eudaimonia vjenčanje na opatijskoj rivijeri

Dekoracije | Inspiracije | Vila Ariston | Vjenčanja na otvorenom

Bajkovito vjenčanje na opatijskoj rivijeri uz ceremoniju vina ljubavi

Te nedjelje kiša je padala od jutra, ali Ines i Damir bili su ustrajni u ideji da se obred vjenčanja, kao i svadbena večera, održe na otvorenome, u prekrasnom vrtu tik uz šetnicu lungomare, s pogledom na planinu, otoke i beskrajno plavetnilo. Želja je očito bila dovoljno jaka, jer je kiša doista prestala padati u pravo vrijeme kako bi sjenicu uz more stigli urediti za ceremoniju, prekrasan vrt vile za doček gostiju, a na terasi postaviti svečani stol za večeru. Terasa i vrt u mediteranskom stilu zablistali su cvjetnim dekoracijama od bijelih hortenzija i eukaliptusa, a zlatni tonovi bili su lajtmotiv cijeloga vjenčanja.

Obred vjenčanja održao se u hladovini vrtne sjenice s pogledom na more i zasigurno je bio najposebniji obred vjenčanja. Želeći ceremoniju vjenčanja učiniti jedinstvenom, emotivnom i drukčijom od svega viđenog, osmislili su ceremoniju vina ljubavi. Uz veoma emotivan i personaliziran govor osobe koja je vodila obred, zajednički su otvorili i iz iste čaše ispili vino, simbolizirajući ujedinjavanje njihovih duša u jednu, a potom su magnum bocu Cabernet Sauvignona iz 2017. pohranili u personaliziranu drvenu kutiju, zajedno s pismima koja su napisali jedno drugome te pismima koja su im napisali kumovi. Kutiju su zapečatili čekićem i čavlićima, uz obećanje da će vino otvoriti za sedam godina. Kaže se da je sedma godina kobna pa će ih ispijanje tog vina i čitanje pisama s dana vjenčanja podsjetiti da je njihova ljubav baš kao i to vino – s godinama drukčija, ali i bolja, sve kompleksnija, bogatija, dublja.

Željeli su  da svi gosti sjede za istim stolom, kao simbol zajedništva i spajanja. Svadbenu večeru od pet sljedova sljubili su s odgovarajućim vinima, koje je Ines pažljivo izabrala za svako jelo, kako bi gosti iskusili nezaboravno gastronomsko iskustvo. Užitak vrhunske večere i fantastičnih vina dodatno je naglašen glazbenom podlogom gudačkog kvarteta koji je izvodio talijanske skladbe iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća te romantičnim izvedbama Marka Tolje.

Iznimno nas raduje što su uspjeli u svom naumu da imaju jedinstveno i drukčije vjenčanje iz snova, a posebice to što su njihovi uzvanici, beskrajno uživali u svakom trenutku ove mediteranske bajke  s vinskom notom.  Vjerujemo da će  njihovo vjenčanje i ceremonija vina ljubavi inspirirati i brojne druge mladence koji svoju ljubavnu priču žele ispričati na poseban način.

Fotografije: La Vie

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Mirisne peonie u vrtu Vile Ariston

Mirisne peonie u vrtu Vile Ariston

Opatija je čarolija bogata šarmom i elegancijom. Između zelenih parkova i mirisnih vrtova ističu se stoljetna arhitektonska remek djela čija ljepota je nadahnjivala svjetski poznate književnike, glazbenike i umjetnike. Kristina i Andrej upravo su u  jednoj takvoj...

Vjenčanje plišanih medvjedića Ursule i Bernia

Vjenčanje plišanih medvjedića Ursule i Bernia

Vjenčanje je izuzetan dan u životu svih mladenaca, a svadbena svečanost je kruna tog lijepog događaja koji žele podijeliti s dragim ljudima. Na žalost, pandemija je uskratila naš lijepi posao – planiranje i organiziranje vjenčanja, a mladencima njihovu svečanost....

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *