Dvorac Belaj u Istri

Lokacije | Dvorac Belaj

Prvi susret s Dvorcem Belaj,  okruženim  zelenim vinogradima, smještenim u brežuljkastom zelenom krajoliku Istre ostavit će vas bez daha. Ovaj ladanjski dvorac iz 16.st. usred vinograda pružit će vam pitoresknu sliku koju možete usporediti s idiličnim krajolicima Toskane.

Prelijepa barokna zgrada dvorca ističe se u sredini, a s njegove lijeve strane nalazi se povijesni vinski podrum. Umjetnost proizvodnje vina traje već 5 st., koliko je i dvorac star. Tako imamo jedinstveni kontinuitet, neraskidivu vezu dvorca i proizvodnje vina. A o kvaliteti govore zlatne i srebrne medalje s raznih natjecanja za njihova vina.

Iznad podruma je dvorana u kojoj se održavaju svečane večere, vjenčanja i eventi. Lijepa kamena dvorana sa svim obilježjima dvorca može primiti do 100 uzvanika.

Oko dvorca nalaze se zelene površine, okružene maslinama, vinogradima i voćnjacima gdje se, također, mogu održati  vjenčanja na otvorenom, svečana večera, okupljanje gostiju  ili ceremonija vjenčanja. Dvorac pruža nebrojena, skrivena mjesta  kao sto su atrij, za razne sadržaje za vjenčanja na otvorenom  koje možete prirediti vašim gostima.

U zapadnom dijelu dvorca nalazi se restoran čija filozofija je od polja do stola pa tako možete kušati finu lokalnu kuhinju u modernoj izvedbi.

Vjenčanje u Istri u dvorcu nezaboravan je događaj i ostati će vam u sjećanju kao nešto nestvarno, bajkovito, baš kakvo vjenčanje u dvorcu i treba biti. Sigurno ćete se poželjeti vratiti, barem na čašu dobrog vina i čudesnog pogleda.

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Villa Polesini – Istra

Villa Polesini – Istra

Profinjeni šarm Ville Polesini i njezinog brižljivo njegovanog vrta, smještenog pokraj samoga mora u povijesnoj jezgri Poreča, neodoljivo je okruženje za vjenčanja na otvorenom. Ova elegantna i prestižna vila za vjenčanja čarobna je nit koja će vaše vjenčanje učiniti...

Hotel Ikador

Hotel Ikador

Usred slikovite opatijske rivijere nalazi se oaza istinskog hedonizma, Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa. Za njegovo uređenje zaslužan je međunarodno priznati arhitektonski studio Artelior. Smješten je unutar parka veličine 5 tisuća kvadrata te je podzemnim...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *