Dvorac Belaj u Istri

Prvi susret s Dvorcem Belaj,  okruženim  zelenim vinogradima, smještenim u brežuljkastom zelenom krajoliku Istre ostavit će vas bez daha. Ovaj ladanjski dvorac iz 16.st. usred vinograda pružit će vam pitoresknu sliku koju možete usporediti s idiličnim krajolicima Toskane.

Prelijepa barokna zgrada dvorca ističe se u sredini, a s njegove lijeve strane nalazi se povijesni vinski podrum. Umjetnost proizvodnje vina traje već 5 st., koliko je i dvorac star. Tako imamo jedinstveni kontinuitet, neraskidivu vezu dvorca i proizvodnje vina. A o kvaliteti govore zlatne i srebrne medalje s raznih natjecanja za njihova vina.

Iznad podruma je dvorana u kojoj se održavaju svečane večere, vjenčanja i eventi. Lijepa kamena dvorana sa svim obilježjima dvorca može primiti do 100 uzvanika.

Oko dvorca nalaze se zelene površine, okružene maslinama, vinogradima i voćnjacima gdje se, također, mogu održati  vjenčanja na otvorenom, svečana večera, okupljanje gostiju  ili ceremonija vjenčanja. Dvorac pruža nebrojena, skrivena mjesta  kao sto su atrij, za razne sadržaje za vjenčanja na otvorenom  koje možete prirediti vašim gostima.

U zapadnom dijelu dvorca nalazi se restoran čija filozofija je od polja do stola pa tako možete kušati finu lokalnu kuhinju u modernoj izvedbi.

Vjenčanje u Istri u dvorcu nezaboravan je događaj i ostati će vam u sjećanju kao nešto nestvarno, bajkovito, baš kakvo vjenčanje u dvorcu i treba biti. Sigurno ćete se poželjeti vratiti, barem na čašu dobrog vina i čudesnog pogleda.

Neka od vjenčanja u Dvorcu Belaj
Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
7 Seas by Matija Bogdan

7 Seas by Matija Bogdan

Otok Krk je zaista jedan od dragulja na Jadranu. Poznat po svojoj raznovrsnoj ponudi koja privlači posjetitelje iz različitih dijelova svijeta, nudi prekrasne prirodne staze i dugačke šetnice, može se pohvaliti brojnim predivnim plažama, skrivenim uvalama i kristalno...