Dvorac Belaj – romantično mjesto za vjenčanje

Dvorac Belaj, romantično mjesto za vjenčanje postao je scena pažljivo planiranog događanja. Ylenia i Aleksandar tako su pažljivo, do najsitnijih detalja, pripremali svoje vjenčanje da sam uživala uz njih. Plan je bio okupljanja uzvanika uz stari bunar, ceremonije na livadi uz dvorac, uživanje u delicijama  u hladu maslina i osunčanoj livadi, s pogledom na vinograde, sve ležerno i opušteno, a onda finale, svadbena večera i zabava u starom kamenom zdanju.

Ali na vrijeme se nije dalo utjecati. Kiša koja je padala cijelo jutro, natjerala nas je  na plan „B“.  Atrij dvorca  postao je nova lokacija za okupljanje uzvanika, ali i za ceremoniju. Svodovi atrija štitili su mjesto za ceremoniju, dekoraciju, kao i ukusnu hranu. Svi koji smo radili na pripremama bili smo pokisli, ali nismo se obazirali, željeli smo da prestane.

Kad je sve bilo gotovo, kad su  prvi gosti došli, a zatim i mladenci, nebo se nasmiješilo, kiša je prestala. Sve je izgledalo baš kao da su tako i planirali. Stara kapelica i kamena prostorija sa žrvnjem za ulje pretvorene su u fantastično mjesto za druženje.  

Večera je poslužena po planu, u dvorani  Dvorca Belaj, osvjetljena prigušenim svjetlima i stotinama svijeća koje su bacale romantičnu svjetlost na cvjetne dekoracije. Prozori ukrašenim zelenim girlandama i treptajem svijeća, slatki stol bogat kolačima, tradicionalnim konfetima – ukusnim bombonima, trenutak za sjećanje ovjekovječen u fotokutku, kutak za djecu sa veselim sadržajem, svatko je mogao pronaći svoj djelić romantike.

Ylenia i Aleksandar, sretan par kojem ni kiša nije mogla pokvariti njihov dan. Jednostavna formula je u lijepim trenucima, uz drage ljude, u ljubavi i pozitivi.  Kiša je mogla nastaviti padati  koliko je htjela, ali zabava, glazba, ples i radost trajala su do jutra.

Ova priča doista naglašava važnost ljubavi, sreće i zajedništva u stvaranju nezaboravnog vjenčanja.

Foto: Luce Divina weddings

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Dvorac Belaj u Istri

Dvorac Belaj u Istri

Prvi susret s Dvorcem Belaj,  okruženim  zelenim vinogradima, smještenim u brežuljkastom zelenom krajoliku Istre ostavit će vas bez daha. Ovaj ladanjski dvorac iz 16.st. usred vinograda pružit će vam pitoresknu sliku koju možete usporediti s idiličnim...

Elopement vjenčanja

Elopement vjenčanja

Elopement vjenčanja su idealna za parove koji žele pobjeći od tradicionalnih običaja i obaveza koji su sastavni dio klasičnih vjenčanja.  Mogu se organizirati kao građanska, u tom slučaju iziskuju sve zakonske obveze za  dogovaranje ceremonije i pripremu...