Vjenčanje – Beč u Opatiji

Prvo zajedničko putovanje Ivane i Ozrena u glavni grad Austrije toliko ih je očaralo da su tu idiličnu atmosferu poželjeli prenijeti i na dan svog vjenčanja. Odlučili su za temu vjenčanja uzeti taj predivan grad. Zlatna dvorana Hotela Imperijal bila je odličan izbor kojim su s lakoćom mogli dočarati carski Beč.

Za raskošnu dekoraciju dvorane pobrinuli smo se mi! Stol  mladenaca je uistinu bio dostojan pravog carskog stola prepun cvjetnih aranžmana u zlatnim i kristalnim vazama i kristalnih svijećnjaka. Da bi pojačali dojam raskoši, za stolove smo koristili ogledala sa baroknim zlatnim okvirima  kao podlogu bogatim cvjetnim dekoracijama i kristalnim svijećnjacima. Stolovi uzvanika nosili su imena, uokvirena u zlatne barokne okvire, po ulicama, dvorcima  i drugim znamenitostima Beča. Sve to divno se uklopilo uz zlatne štukature i kristalne lustere ove prelijepe dvorane. Kako to već bude u lijepim pričama, istog dana je dogovoren i tradicionalni Bečki bal u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner. S obzirom da mi već dugo godina sudjelujemo u uređenju bala, uspjeli smo s organizatorima dogovoriti da izaslanik gradonačelnika Beča posjeti mladence. Iznenadili su sve prisutne, ali i mladence. Čestitao im je i uručio darove – mladenki ukras za kosu u obliku zvijezde kakav je nosila i carica Sissi, a mladoženji manžete s notama. Tako je zaokružena jedna lijepa priča koja je počela u  Beču, a ostvarila se u Opatiji.

Fotografije: Studio Kontuš

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Hotel Imperial

Hotel Imperial

Nakon izgradnje hotela Kvarner, ubrzo se pokazala potreba za izgradnjom još jednog hotela pa je godinu dana kasnije, 1885, prema nacrtima bečkog arhitekta Franza Wilhelma, sagrađen hotel Kronprinzessin Stephanie, nazvan prema supruzi prijestolonasljednika Rudolfa...