Isadora Duncan, slavna američka balerina, došla je u Europu, središte europske kulture, točnije u Pariz, zatim u Berlin i Beč, a potom i u Budimpeštu. Cijeli njen život odvijao se između ljubavi i umjetnosti. Nakon još jedne nesretne ljubavi odlučila je vratiti se na pozornicu i zasjati novim sjajem. Upravo tada, na vrhuncu slave i u cvijetu mladosti, došla je u Opatiju, tada okupljalište evropske gospode i odsjela u Villi Amalija.
Svojom ljepotom, osobito slobodnijim ponašanjem, plijenila je pažnju i na opatijskoj šetnici i na opatijskoj plaži. Ali izazvala je i jedan skandal. Posve slobodno družila se s najvojvodom Ludvigom Viktorom, bratom austrijskog cara.
Isadora se oduševila Opatijom. Prvi put je ispred prozora vile vidjela palmu kako podrhtava na povjeracu. Gledala ju i divila se nježnim titrajima listova. Potom je od palme preuzela to lagano podrhtavanje i unijela ga u svoj ples. Tako je zahvaljujući Isadori i njenim nježnim podrhtavanjima ruku, ramena i prstiju u povijest baleta unijela i božanstveni ples opatijskih palmi.

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Čarobno vjenčanje u dvorcu

Čarobno vjenčanje u dvorcu

Vjenčanje u dvorcu uvijek budi romantične osjećaje, protkane čarobnim trenucima. Dvorac je savršena pozornica  za proslavu savršenog dana zbog svog prirodnog  okoliša, fascinantne povijesti, s poznatom, a opet, sofisticiranom atmosferom, s pažljivo izabranim...

Reci DA u Opatiji

Reci DA u Opatiji

Kad je ljubav u pitanju, Svijet je malen. Gdje god bila ljubav, pronađeš je. Hrvoje je svoju pronašao u dalekoj Koreji, ili je ona pronašla njega. A zajedno su, Jina i Hrvoje, svoje sudbonosno da odlučili izreći u Opatiji. Prijem je bio u Villi uronjenoj u predivan...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *