Bračna putovanja

Opatija ima izuzetnu povijest i zanimljive priče. Odlučite li se da prve dane svog zajedničkog života započnete u Opatiji, zasigurno će vas opčiniti svojom ljepotom. Uživajte u ljubavi i podijlite radost najsretnijeg trenutka s čarobnom Opatijom. A njezine čari zasigurno će vas opčiniti jednako kao što su opčinile i mnoge okrunjene glave i poznate svjetske umjetnike i dostojanstvenike.

ŠETNJE PO OPATIJI UZ OBILAZAK ZNAMENITOSTI

Opatija je poznata po svojim šetnicama. Godine 1885. započela je izgradnja obalnog puta Franje Josipa, poznatog pod imenom Lungomare. A da biste jednostavno doživjeli, upoznali i osjetili povijest grada, njen tijek najbolji je način da prošetate obalnim putem koji započinje u Voloskom, proteže se kroz Opatiju i nastavlja se sve do Lovrana. Predivne palače, hoteli i vile uz samo more idealni su odmor od svakidašnjih obaveza i prisnom posvećanju jedan drugome. Boraveći u Opatiji rumunjski kralj Carol I. i njegova supruga, kraljica Elizabeta, koja je poznatija kao pjesnikinja pod pseudonimom Carmen Sylvia, voljeli su duge šetnje okolicom Opatije. Upravo oni zaslužni su za izgradnju šetnice Carmen Sylva koja se proteže od Opatije na obronke Učke i sa koje se pruža predivan pogled na cijeli Kvarner. Jednako tako možete se samo prošetati Opatijskim parkovima, Amerikanskim vrtovima i odmoriti se u hladovini stoljetnih stabala, uživajući u dobroj knjizi ili jednostavno u uzajamnim pogledima.

opatija park

PRIČE VEZANE UZ POVIJEST

Opatija, kao grad – dragulj turizma nema dugu povijset, ali mogla bi vam ispričati mnoge priče. Pored znanih priča iz burne povijesti Opatije, personalizirani vodiči ispričat će vam romantične priče koje nisu nigdje ispisane, a koje govore o ljubavi, sreći i tajnama njihovih sudionika. Zato možemo reći da je Opatija top destinacija za vjenčanja u Hrvatskoj.

VOŽNJA BRODOM I PANORAMSKI IZLETI

Dan ćemo vam po želji ispuniti izletima brodom ili malim gliserima na obližnje otoke i skrivene plaže. Za one mladence koji žele aktivan odmor nudimo vožnje starim oldtimerima ili suvremenim automobilima do obližnjih znamenitosti, parkova prirode ili obližnjih malih primorskih gradića prepunih divnih priča i prelijepe vizure. Tu su i razni sportski sadržaji poput fish piknika, jedrenja na malim jedrilicama, ronjenja i drugi sadržaji.

opatija park

WELLNESS

U doba svog nastanka kao turističkog mjesta, Opatija je prije svega bila zimsko lječilište za elitnu klijentelu. Zbog svoje jedinstvene prirode, Opatija je od davnina bila wellness lokacija i priznato lječilište poznata po blagoj klimi i predivnim parkovima i arhitekturi.
Danas se ta tradicija nastavlja kroz bogatu ponudu zdravstvenog turizma i wellness sadržaja u posebno uređenim wellness centrima mnogih opatijskih hotela.

GASTRONOMIJA

Opatijska rivijera jedna je od najboljih gastronomskih destinacija u Hrvatskoj. Spoj tradicije i odličnog polozaja, odnosno spoj kontinentalne i primorske kuhinje, mastoviti kuhari iskoristili su za pripremu gastronimskih kombinacija u savršene delicije spremljene od s vježih lokalnih namirnica.
S ponosom možemo reći da je Opatijska rivijera savršeno mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj. I to je sigurno jedan od dobrih razloga da uživate u vjenčanju u Hrvatskoj.

Podijeli s prijateljima:
Možda vas također zanima
Stolice i presvlake za stolice

Stolice i presvlake za stolice

Osim presvlaka za vjenčanja, u ponudi imamo i dizajnerske stolice za vjenčanja. Što se tiče oblikovanja sjedećih mjesta ili traženja savršene stolice koja će upotpuniti ukrase vašeg stola i temu vjenčanja, na raspolaganju imamo mnoštvo svadbenih stolica.