BALSKE DVORANE ZA VJENČANJA

BALSKE DVORANE ZA VJENČANJA

Balske dvorane za vjenčanja u Opatiji prožete su elegancijom i raskošnom ljepotom. Prije više od jednog stoljeća, carski i kraljevski dostojanstvenici te gospoda iz cijele Europe vodili su svoje dame u balskim haljinama plesnim podijom.

Još i danas romantični duh prožima svaki kutak i krije svoju priču. Doživite i vi svoju jer, ima li što ljepše i svečanije nego započeti svoje prve zajedničke korake u ovim lijepim dvoranama ispod kristalnih lustera.KRISTALNA DVORANA

Ovo impozantno zdanje prvi je hotel izgrađen u Opatiji, danas već davne 1884. godine. Najveća je perla u niski opatijskih hotela. Iako je najstariji hotel na istočnoj obali Jadrana, godine mu nisu naudile. Započeo je kao luksuzno okupljalište austrougarske aristokracije, a i danas je najljepši simbol Opatije. Dah monarhije osjeća se u najvećoj balskoj dvorani nazvanoj Kristalna dvorana, okupanoj sjajem blještavih kristalnih lustera i ogledala. Mnoge će privući i vanjska terasa na kojoj je godinama nastupao Ivo Robić i na kojoj pažljivo uho i sada čuje kako šapuće njegov baršunasti glas „O, čuj, serenadu Opatijo bajna...". Bista Mister Morgenu, kako ga nazivahu u njegovo zlatno doba, postavljena je uz vanjski bazen, koji se može naći u kombinaciji zahtjevnih vjenčanja.
ZLATNA DVORANA

Nakon izgradnje hotela Kvarner, ubrzo se pokazala potreba za izgradnjom još jednog hotela pa je godinu dana kasnije, 1885., prema nacrtima bečkog arhitekta Franza Wilhelma, sagrađen hotel Kronprinzessin Stephanie, nazvan prema supruzi prijestolonasljednika Rudolfa Habsburškog. Carska obitelj nazočila je otvorenju, a ova opatijska secesijska ljepotica pružala je gostima sav luksuz. Zato nije čudo da su ovaj hotel birali za svoj odmor mnoge okrunjene glave, među njima i car Franjo Josip te brojni uglednici poput književnika James Joycea. Prelijepa Zlatna dvorana možda najviše odiše duhom prošlosti. Na ta vremena ukazuju do danas sačuvane zlatne štukature i bogato oslikani zidovi. Nekad je ovaj luksuzni hotel Stephanie bio vrlo omiljen, a njegovi prostrani hodnici i široka mramorna stepeništa i danas nam pružaju užitak vremena kad su okrunjene glave klizile njegovim plesnim podijima. U ovoj secesijskoj ljepotici predvidjeli smo samo kraljevska vjenčanja.
KRALJEVSKA DVORANA

Glamurozna dvorana za vjenčanja u Opatiji ljepša je nego što je možete zamisliti. Novootvorena i raskošna u punom smislu te riječi s velikim plesnim podijem. Ekskluzivan prostor u kojemu se zrcali svjetlost tisuća kristalića s osamnaest nestvarno lijepih kristalnih lustera. Čim zakoračite u nju osjećat ćete se kao da ste zakoračili u neki drugi svijet. Smještena nadomak kristalno plavoga mora od kojega vas dijele tek stakleni zid i terasa s palmama, dvorana je idealna za velika vjenčanja, ali se može prilagoditi i nešto manjem broju uzvanika. Dvorana Royal pružit će vam luksuz kakav zaslužujete na najljepši dan u životu.Naša ponuda za ove prostore zove se:
Angiolina
Princeza Stephany
IsadoraPITAJ NOI DUE TEAM

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se